fbpx Skip to main content
Nieuws

Zo red je elk mislukt gerecht

Je hebt een heerlijk diner gepland en je gasten komen zo. Je proeft nog snel even de spaghettisaus voordat de deurbel gaat en… Oh, nee! Een hap zuur met een bittere nasmaak. Geen reden om direct de Thuisbezorgd-app te openen, want met déze tips red je echt elk gerecht.

Red jouw gerecht

Oh nee…

Je soep is zo zout als de zee

Ben je uitgeschoten met het zout? Geen probleem. Voeg wat extra vloeistof toe aan je soep, zoals water of bouillon. Dat werkt het beste bij soepen op waterbasis. Heb je romige op het menu staan? Leg dan een geschilde aardappel in de pan! Dat klinkt best gek, maar het werkt wel. De aardappel zuigt namelijk een groot deel van het zout op. Vergeet niet de aardappel er uiteindelijk ook weer uit te halen.

Je salade smaakt naar zure matten

Je spieren trekken samen en de tranen springen in je ogen: je salade is veel te zuur. Om je gasten niet dezelfde ervaring te geven, voeg je wat extra groenten of fruit toe. Zoet fruit, zoals appel, peer, druiven of sinaasappel, kan ervoor zorgen dat je dressing minder zuur smaakt. Heb je dat zo snel even niet in huis, meng er dan een beetje honing of suiker doorheen. Ben je geen zoetekauw? Gooi dan wat kaas door je salade. Die verzacht de zuurtegraad!

Je curry staat in vuur en vlam

Je rode Thaise curry pruttelt al de hele middag en het is tijd voor een laatste taste test. Druppels op je voorhoofd en een brandende tong: je hebt ‘m veel te pittig gemaakt. Daar weten wij gelukkig wel raad mee! Voeg een vleugje citroensap toe, als tegenhanger van het pikante. Limoensap of balsamicoazijn geven hetzelfde effect. Ook zuivelproducten helpen. Een scheutje melk, yoghurt, kookroom of crème fraîche doet wonderen. Eet smakelijk!

Je saus is zo bitter als een bal

Een tomatensausje is onze absolute favoriet. Tenzij het een bittere smaak heeft, natuurlijk. De oorzaak daarvan ligt bij de tomaten. Die zijn dan vaak onrijp, of de zaadjes branden aan in de pan. Goed nieuws: je hoeft je saus niet weg te gooien. Een snufje suiker, een wortel of twee óf een beetje baking soda zorgen ervoor dat je saus weer heerlijk in balans is.

Je stoofvlees blijkt zoet als honing

De meeste mensen houden van zoet. Maar soms verprutst het je maaltijd. Denk aan stoofvlees, bijvoorbeeld. Dat wordt zoet doordat de uien, tomaten en het vlees zelf tijdens het lange kookproces karamelliseren. Toevoegen aan je braadpan: een beetje azijn, citroensap of witte wijn. Dan zijn je smaken weer in evenwicht. Mis je wat pit? Chilivlokken werken ook! Maar niet te veel, anders moet je weer zuivel toevoegen.